Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Gerrit en Annemarie, we hebben 3 volwassen kinderen met elk hun eigen gezin. We zijn al vele jaren gesetteld in Lelystad, lekker handig centraal in Nederland. Samen met het hele gezin hebben wij, meerdere Oud Duitse Herders en meerdere Maine Coons. Soms zijn ze bijna allemaal samen, maar vaker – zeker de katten –  zitten ze op hun eigen stekkie. De zorg van alle dieren nemen wij allemaal van elkaar over indien dit nodig mocht zijn (vakanties en ziektes e.d.). De reden dat wij nu Oud Duitse Herders hebben heeft alles te maken met het feit dat onze vorige honden veel gezondheidsproblemen hadden, met name de heupen en de rug. Annemarie had het wel gehad hiermee, iedere keer weer te vroeg afscheid nemen kon en wilde ze niet meer. Maar gelukkig het bloed kruipt waar het niet kan en na een tijdje stond het licht weer op groen voor een pup. Het voorwerk was al gedaan en de site kat-hond.nl van Connie Berendsen stond al in de favorieten van de computer. Mooie herders, rechte ruggen en mooi lang haar, geweldig! Ja we waren er helemaal klaar voor, nu nog hopen dat er nog pups beschikbaar waren. Het contact was zo gelegd en dan zitten wij in de keuken op de grond, met allerlei katten, honden en mensen om ons heen. Heerlijk. Zo kwam onze Preska in ons leven, een lieve levendige teef met licht bruine ogen en rasta haar bij de oren. Later volgenden er nog twee Langstokharen gevolgd door een Oud Duitse Herder. Met deze dieren zijn wij onze Kennel gestart.

Onze jongste dochter stond op het punt om uit huis te gaan en ze zou haar katten meenemen, toen stelden wij ons de vraag willen wij wel zonder katten en het antwoord was –NEE-. Bij Connie waren wij al katten tegengekomen en dat waren vooral de Maine Coons die ons bevielen, vooral de grote kater Figo Fago liet onze harten sneller kloppen. Hij kroop in onze capuchons om zo mee te reizen. In de loop van de tijd hebben wij meerdere Maine Coons aangeschaft die nu bij ons of bij onze dochter wonen en waar wij sporadisch mee fokken. Ondertussen hebben wij zowel bij de honden als de katten dieren uit eigen fok onder naam Of Koda’s Place.

Gerrit

Vanwege de dieren hebben wij ons bekwaamd in verschillende zaken. Gerrit is o.a. kynologisch instructeur en gaf 6 jaar les bij hondenschool “Puppy’s Place” in Nijkerkerveen (nu Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart) en is nu instructeur speuren bij Hondenschool Dogs Understood in Almere, de opleidingen KI 1,2, en3 zijn gevolgd bij de Martin Gaus Academie, ook de workshop testen van gedrag bij dieren is daar gevolgd, tevens is cursus Kynologische Kennis (KK1) van de Raad van Beheer door lopen. Ondertussen heeft hij ook zijn Certificaat voor Vakbekwaamheid Dierhouderij Hond/Kat gehaald in Barneveld. De opleidingen speuren zijn gedaan bij Holistisch Centrum voor Mens en Dier (de “nieuwe” hondenschool Petra Driesen) en bij Scent Imprent for Dogs (SIFD) te Ens. Daarnaast is hij de eigenaar van zowel de Cattery als de Kennel “of Koda’s Place”. Ook is hij lid van de Stichting “Promovere Sanus Canibus” (rasvereniging ) en de VDH, Vereniging Duitse Herders. T.b.v. de katten zijn wij aangesloten bij de NKFV, de Nederlandse Katten Fokkers Vereniging. Annemarie heeft uit interesse meerdere workshops gevolgd over voeding van dier en mens en heeft bij PAWPEDS een tweetal cursussen ( G1 en G2) met goed gevolg afgesloten.

Wil je meer weten?

Lees onze vacature voor de beginnende baasjes en neem contact met ons op.