Nieuws

Nieuwtjes

 • 7-4-2021 Vandaag is bij de drachtecho van Bae gebleken dat ze niet drachtig is. We hopen rond september weer een nieuwe poging te doen.

 • 04-04-2021 Vandaag zijn Gus en Gaia aangekeurd bij de LSOHV, ivm Corona werd er ook een Showkeuring georganiseerd (met een onafhankelijke keurmeester). Beiden zijn hiervoor geslaagd. Nu nog afspraken maken voor de HD/ED foto’s bij de DA.

 • 12-3-2021 Half maart heeft Jupiter (Cattery Periwinkle) onze Roya gedekt, mocht ze drachtig zijn dan zouden half mei de jongen geboren moeten worden.

 • 07-03-2021 Sinds afgelopen vrijdag was de progesteron hoog genoeg om te gaan dekken. Op 6 maart en op 7 maart heeft er een dekking plaats gevonden tussen Shadow en Bae. Onze aanmeldingslijst is vol!

 • 02-03-2021 Het is gebleken dat Belle niet drachtig is, we gaan wel voor een herkansing.

 • 23-02-2021 Bae houdt het spannend, toch zijn we vanavond progesteron wezen prikken, uitslag kwam met het uur en is nog veels te laag. We houden haar in de gaten

 • 23-02-2021 Zoals het nu lijkt is onze Belle niet drachtig, we proberen het over een tijdje gewoon weer.

 • 28-01-2021 Bae is loops geworden. Nu het juiste moment afwachten.

 • 26-01-2021 Vandaag hebben we Lottie herplaatst. Afgelopen weekend kregen we van een kennis een vraag of er nog wat beschikbaar was, na hier geweest te zijn waren ze gevallen voor de charmes van Lottie. Ze blijft in Lelystad wonen.

 • 23-12-2020 Met 9 katten (3 van een andere Cattery) naar de DA voor de SNAPtest, allen zijn negatief getest, dus de FIV en FELV zit weer goed.

 • 21-12-2020 Mocht onze Bae rond februari 2021 weer loops worden zal ze gedekt worden door Shadow (Niclas vom Altdeutschen Eck.) Hij is een prachtige zwarte reu die bij kennel Dorpzicht vandaan komt.

 • 4-12-2020 Vandaag bericht gekregen dat morgen 5 december 2020 Edu wordt ingeslapen. De situatie is niet meer houdbaar en om onnodig leiden te voorkomen is de stap genomen. Een hard gelag voor zowel de eigenaren als voor mij als fokker. Ik wens de eigenaren heel veel sterkte.

 • 29-11-2020 Wel leuk nieuws is dat Qimugta (Bae / Messi – Guardian Gaby) vandaag haar reddingshond diploma heeft gehaald, hierdoor is ze een officieel erkende reddingshond en mag ze vanaf nu mee op echte inzetten. Best wel een beetje trots als fokker en natuurlijk erg blij voor haar eigenaren.

 • 20-11-2020 Niet alle berichten zijn leuk die je krijgt (gelukkig het merendeel wel). Vandaag van de eigenaren van Edu (Bentley/Heiko – ons staartloze pupje) te horen gekregen dat Edu erg ziek is, men vermoed een tumor maar dit is nog niet te zien door het vele vocht wat er in de borstholte zit. Hij moet nu regelmatig op controle en krijgt verschillende soort medicijnen, o.a. om het vocht weg te halen. Groter onderzoek is er weer in januari 2021. We wachten af en hopen op het beste.

 • 10-11-2020 Vandaag eens een start gemaakt met het bekijken wat er nog moet gaan gebeuren met de dieren die nog niet fok gereed zijn. 2 November ben ik met Roja, Kion en Kayan naar de dierenkliniek in Emmeloord geweest en die zijn daar getest middels Echo op HCM en PKD, alle drie zijn ze gezond verklaard. Ook voor Guardian Gus ben ik in actie gekomen, hij moest nog testen ondergaan (DNA) voor Dwerggroei en DM. Dit loopt ondertussen bij van Haeringen. Ook voor beide jonge honden de aanmelding voor de keuring eruit gedaan bij de LSOHV 9naar verwachting wordt dit februari 2021.

 • 14-10-2020 Dit was een drukke periode, 12 oktober werd Bae 6 jaar, 13 oktober was het de beurt aan Messi om 6 te worden en vandaag is hun eerste gezamenlijke nest jarig. alle dieren van harte gefeliciteerd.

 • 8-9-2020 Het E-nest is vandaag 2 jaar geworden, allen gefeliciteerd.
  De berichten over Evi zijn goed, ze kan het goed vinden met de andere hond en heeft zich goed aangepast. Veel gebeurt samen, de mensen hebben aangegeven dat ze het zien zitten om Evi bij hun te laten blijven, dit voordat de proeftermijn van 6 weken is afgelopen is afgelopen.

 • 24-8-2020 Vandaag is Annemarie voor 3 maanden opgenomen. Dit houdt voor de Kennel & Cattery in dat we hebben besloten om alle dekkingen voor dit jaar te annuleren (alleen buitendekkingen voor Talon blijven mogelijk). voor komend voorjaar 2021 hebben we nu gepland staan de dekkingen met Joukje, Roja en de combinatie Talon en Belle. Ook staat er gepland in het voorjaar een dekking met Bae. Details volgen later.

 • 23-8-2020 Vandaag Evi weggebracht. Evi is een pracht hond en zeer trouw. Ik zoek echter een ander type hond om mee te fokken en heb mijn twijfels. Evi trekt ook erg naar Annemarie en met haar gaat het niet goed. Dit veroorzaakt dan gedrag bij Evi die door de roedel slecht wordt opgepakt. Waar ze heen is gebracht wisten wij dat die op zoek waren naar een tweede hond en Evi lijkt ons daar goed te passen. In overleg blijft Evi dus in ’s Hertogenbosch. Ook hier valt het afscheid zwaar, maar wij staan achter de keuze.

 • 16-8-2020 Vandaag met de fam Baarslag (eigenaren Fenries) naar Bleiswijk. Kennismakingsgesprek over een fokteef om te zien of dit is wat we denken te zoeken. De fokreu is ook uitgebreid besproken en ook veel info weggehaald bij de LSOHV. We hebben besloten om voor een pup te gaan uit deze combinatie. De fam Baarslag wordt dan de nieuwe eigenaar van het reutje wat we graag zouden willen.

 • 7-8-2020 Vandaag Bentley in overleg met haar fokker teruggebracht naar deze fokker. Zij heeft meerdere mensen op de lijst staan die een DH zoeken als herplaatser, komende maandag gaat ze daar naar toe. Het afscheid doet zeer, zo wil ik een hond niet kwijt. Het is een pracht beest en we hebben 6,5 jaar van haar genoten. Maar zoals het nu gaat kan het niet, het risico is te groot op weer een vechtpartij.

 • 1-8-2020 we hebben helaas de trieste balans op moeten maken dat het niet meer goed komt tussen Bentley en Bae. De roedel lijkt nu voor Bae als leider te hebben gekozen, dit kan Bentley niet zetten en ze probeert waar het kan weer het gevecht aan te gaan met Bae, Zij logeert daarom ook bij onze dochter in Dronten, puur om weer een vechtpartij te voorkomen. We zijn druk bezig met anderen om informatie te verzamelen hoe we dit kunnen oplossen.

 • 20-7-2020 Vandaag is het tot een uitbarsting gekomen tussen Bentley en Bae, het sluimerde al een beetje en we dachten alles onder controle te hebben. Helaas bleek dit ijdele hoop. Beide honden hebben schade opgelopen en een bezoek aan de DA is noodzakelijk.

 • 12-7-2020 Ons G-Nest (Guardian) is vandaag jarig. 1 jaar zijn pubers nu. aan die twee van ons hebben we onze handen vol.

 • 13-6-2020 Vandaag is ons Alpha-nest jarig. De combinatie tussen Raya en Andor-Boy is nu 7 geworden.

 • 9-6-2020 Vandaag heeft fotografe Iris Muis een deel van onze dieren op de foto gezet. Van de oudere dieren hadden we genoeg foto’s, de jongere dieren stonden er nog niet op. De foto’s zijn bedoeld voor de website en voor Facebook.

 • 3-6-2020 Vannacht om 10 minuten voor 12 is de bliksem ingeslagen bij de buren, ook is er brand uitgebroken. Razendsnel hebben we alle katten en dieren uit huis gehaald en zeker onder gebracht. Net na drieën mochten wij weer naar binnen. Het lijkt niet dat ze er wat aan over hebben gehouden. Alleen Bentley is wat van streek maar die krijgt even extra aandacht en daar geniet ze van. Bij ons is er behoorlijk roet en water schade. De brandschade valt erg mee lijkt het. Ook is veel elektrische apparatuur defect geraakt, onder andere alle PC’s.

 • 24-5-2020 Vandaag met Gaia haar eerste speurles gedaan bij Dogs Understood. Dit was leuk om te zien, het kleine beetje training leverde goede uitkomsten. Trots op haar.

 • 3-5-2020 Het was al bekend maar Ivan (Grey) doet het goed bij zijn nieuwe eigenaren, dusdanig dat hij blijft. Zij hebben hem weer Grey genoemd, naar zijn nest naam. We wensen ze veel plezier met hem.

 • 17-4-20 Vandaag met Messi, Gus en Gaia naar Scent Imprint for Dogs geweest voor een privé les speuren. Dit als voorbereiding om zelf ook meer lessen te kunnen gaan geven in tracking en trailing. Van Messi is bekend dat hij het kan (en hij deed het erg netjes.) Gus kan het wel maar zal een hele andere inspanning vereisen dan dat zijn vader doet, Gaia deed het erg leuk en lijkt een deel van de speurdrive van haar vader te hebben. We gaan dit eens uitwerken met haar.

 • 15-4-2020 Met Bae naar de DA geweest, ze had behoorlijk last van haar oren. Medicatie mee gekregen

 • 01-04-2020: – Ivan is herplaatst en woont nu in Zevenbergen, hij is zijn proefperiode goed doorgekomen. -// Door alle Corona perikelen gaan alle geplande workshops, lessen en Cursussen niet door. Zelfs het lesgeven ligt even stil.

 • 08-03-2020: Ivan wordt herplaatst, Facebook verspreide zich razendsnel. De 15e mrt gaat hij verhuizen.

 • 06-03-2020: HERPLAATSER, door privé omstandigheden moet Guardian Grey (Ivan) worden herplaatst. Komt nog te staan op het tabblad HERPLAATSERS (is in de maak).

 • 05-03-2020: We hebben ons ingeschreven bij de voorjaarsshow op 4 april van de LSOHV in Bathmen, Evi, Gus en Gaia gaan mee.

 • 04-03-2020: Vandaag is de nieuwe website van onze Kennel & Cattery “www.ofkodasplace.nl” weer ONLINE gegaan.

Facebook