Nieuws

Nieuwtjes

 • 8-9-2020 Het E-nest is vandaag 2 jaar geworden, allen gefeliciteerd.
  De berichten over Evi zijn goed, ze kan het goed vinden met de andere hond en heeft zich goed aangepast. Veel gebeurt samen, de mensen hebben aangegeven dat ze het zien zitten om Evi bij hun te laten blijven, dit voordat de proeftermijn van 6 weken is afgelopen is afgelopen.

 • 24-8-2020 Vandaag is Annemarie voor 3 maanden opgenomen. Dit houdt voor de Kennel & Cattery in dat we hebben besloten om alle dekkingen voor dit jaar te annuleren (alleen buitendekkingen voor Talon blijven mogelijk). voor komend voorjaar 2021 hebben we nu gepland staan de dekkingen met Joukje, Roja en de combinatie Talon en Belle. Ook staat er gepland in het voorjaar een dekking met Bae. Details volgen later.

 • 23-8-2020 Vandaag Evi weggebracht. Evi is een pracht hond en zeer trouw. Ik zoek echter een ander type hond om mee te fokken en heb mijn twijfels. Evi trekt ook erg naar Annemarie en met haar gaat het niet goed. Dit veroorzaakt dan gedrag bij Evi die door de roedel slecht wordt opgepakt. Waar ze heen is gebracht wisten wij dat die op zoek waren naar een tweede hond en Evi lijkt ons daar goed te passen. In overleg blijft Evi dus in ’s Hertogenbosch. Ook hier valt het afscheid zwaar, maar wij staan achter de keuze.

 • 16-8-2020 Vandaag met de fam Baarslag (eigenaren Fenries) naar Bleiswijk. Kennismakingsgesprek over een fokteef om te zien of dit is wat we denken te zoeken. De fokreu is ook uitgebreid besproken en ook veel info weggehaald bij de LSOHV. We hebben besloten om voor een pup te gaan uit deze combinatie. De fam Baarslag wordt dan de nieuwe eigenaar van het reutje wat we graag zouden willen.

 • 7-8-2020 Vandaag Bentley in overleg met haar fokker teruggebracht naar deze fokker. Zij heeft meerdere mensen op de lijst staan die een DH zoeken als herplaatser, komende maandag gaat ze daar naar toe. Het afscheid doet zeer, zo wil ik een hond niet kwijt. Het is een pracht beest en we hebben 6,5 jaar van haar genoten. Maar zoals het nu gaat kan het niet, het risico is te groot op weer een vechtpartij.

 • 1-8-2020 we hebben helaas de trieste balans op moeten maken dat het niet meer goed komt tussen Bentley en Bae. De roedel lijkt nu voor Bae als leider te hebben gekozen, dit kan Bentley niet zetten en ze probeert waar het kan weer het gevecht aan te gaan met Bae, Zij logeert daarom ook bij onze dochter in Dronten, puur om weer een vechtpartij te voorkomen. We zijn druk bezig met anderen om informatie te verzamelen hoe we dit kunnen oplossen.

 • 20-7-2020 Vandaag is het tot een uitbarsting gekomen tussen Bentley en Bae, het sluimerde al een beetje en we dachten alles onder controle te hebben. Helaas bleek dit ijdele hoop. Beide honden hebben schade opgelopen en een bezoek aan de DA is noodzakelijk.

 • 12-7-2020 Ons G-Nest (Guardian) is vandaag jarig. 1 jaar zijn pubers nu. aan die twee van ons hebben we onze handen vol.

 • 13-6-2020 Vandaag is ons Alpha-nest jarig. De combinatie tussen Raya en Andor-Boy is nu 7 geworden.

 • 9-6-2020 Vandaag heeft fotografe Iris Muis een deel van onze dieren op de foto gezet. Van de oudere dieren hadden we genoeg foto’s, de jongere dieren stonden er nog niet op. De foto’s zijn bedoeld voor de website en voor Facebook.

 • 3-6-2020 Vannacht om 10 minuten voor 12 is de bliksem ingeslagen bij de buren, ook is er brand uitgebroken. Razendsnel hebben we alle katten en dieren uit huis gehaald en zeker onder gebracht. Net na drieën mochten wij weer naar binnen. Het lijkt niet dat ze er wat aan over hebben gehouden. Alleen Bentley is wat van streek maar die krijgt even extra aandacht en daar geniet ze van. Bij ons is er behoorlijk roet en water schade. De brandschade valt erg mee lijkt het. Ook is veel elektrische apparatuur defect geraakt, onder andere alle PC’s.

 • 24-5-2020 Vandaag met Gaia haar eerste speurles gedaan bij Dogs Understood. Dit was leuk om te zien, het kleine beetje training leverde goede uitkomsten. Trots op haar.

 • 3-5-2020 Het was al bekend maar Ivan (Grey) doet het goed bij zijn nieuwe eigenaren, dusdanig dat hij blijft. Zij hebben hem weer Grey genoemd, naar zijn nest naam. We wensen ze veel plezier met hem.

 • 17-4-20 Vandaag met Messi, Gus en Gaia naar Scent Imprint for Dogs geweest voor een privé les speuren. Dit als voorbereiding om zelf ook meer lessen te kunnen gaan geven in tracking en trailing. Van Messi is bekend dat hij het kan (en hij deed het erg netjes.) Gus kan het wel maar zal een hele andere inspanning vereisen dan dat zijn vader doet, Gaia deed het erg leuk en lijkt een deel van de speurdrive van haar vader te hebben. We gaan dit eens uitwerken met haar.

 • 15-4-2020 Met Bae naar de DA geweest, ze had behoorlijk last van haar oren. Medicatie mee gekregen

 • 01-04-2020: – Ivan is herplaatst en woont nu in Zevenbergen, hij is zijn proefperiode goed doorgekomen. -// Door alle Corona perikelen gaan alle geplande workshops, lessen en Cursussen niet door. Zelfs het lesgeven ligt even stil.

 • 08-03-2020: Ivan wordt herplaatst, Facebook verspreide zich razendsnel. De 15e mrt gaat hij verhuizen.

 • 06-03-2020: HERPLAATSER, door privé omstandigheden moet Guardian Grey (Ivan) worden herplaatst. Komt nog te staan op het tabblad HERPLAATSERS (is in de maak).

 • 05-03-2020: We hebben ons ingeschreven bij de voorjaarsshow op 4 april van de LSOHV in Bathmen, Evi, Gus en Gaia gaan mee.

 • 04-03-2020: Vandaag is de nieuwe website van onze Kennel & Cattery “www.ofkodasplace.nl” weer ONLINE gegaan.

Facebook